DIVERSITAS : 14 - 31 mei 2022

Koen Penninck

KOEN PENNINCK : Kunstschilder - tekenaar -kallegraaf.

  

Geboren op 25 januari 1967

Gehuwd in 1992 met Gudrun Henau Vader van Judith, Nathan en Jonah

Studeerde Plastische Kunsten en Reclame & Decoratie aan het K.S.I. St.-Lucas in Gent en Schilderkunst aan het H.I.B.K. St.-Lucas in Gent. Hij werd daar o.a. begeleid door Marc Van Cauwenbergh, Br. Andreas Vanvlasselaere, Wilfried Genard, Jozef Seynaeve en Harold Van De Perre.

Na zijn opleiding spitste hij zich toe op het maken van religieuze schilderijen. Daaruit onstonden o.a. de reeksen Genesis, Meditatieve Werken, Kruispunten en een reeks rond clair-obscur.

De religieuze schilderijen zijn eindproducten van studies uit de Bijbel en theologiesche teksten. Hij wil de toeschouwer confronteren met de kracht en het innerlijke van het Christelijke beleven. De meeste schilderijen zijn als het ware een bezinning..

In 2014 bezoekt hij in de zomer de streek rond Ieper naar aanleiding van de herdenking van Wereldoorlog 1. Daaruit ontspruiten werken in aquarel en pastel rond dit thema. De gruwel van de oorlog komt hier tot uiting, Ook werd er gewerkt rond het symbool van WO 1, de klaprozen, 'Poppies' genoemd. ​

Het is Koen zijn bedoeling om eerlijke kunst te produceren. Hij schildert wat hem het meest ligt en is ook steeds op zoek naar andere horizonten. Vandaar de verschillende stijlveranderingen in zijn oeuvre. ​ 

In Maskerade geeft hij een overzicht van al zijn werken